Blog thumbnail

Cum se verifica izolatia casei?

Blog thumbnail

Achizitia unei locuinte este o investitie uriasa, care poate sa fie cea mai mare investitie din intreaga viata. Tocmai de aceea, este de preferat ca proprietatea achizitionata sa fie una de foarte buna calitate.

Pe langa modul de constructie, functionalitatea tuturor instalatiilor si analiza atenta a zonei in care este situata casa, conform celor de la cidconstruct.ro este important sa se verifice cu mare atentie izolatia casei. Aceasta poate sa fie realizata din polistiren extrudat pentru exterior, din polistiren expandat sau dintr-o multime de alte materiale si in cazul in care nu este bine realizata sau este foarte veche, poate sa duca la probleme cum sunt pierderile de caldura si aparitia mucegaiului.

Costul cu o izolatie noua poate sa fie unul urias chiar si atunci cand se alege un polistiren extrudat la pret de distribuitor.

Cum se verifica daca o casa este bine izolata?

In primul rand, trebuie sa se verifice cand a fost realizata izolatia si care este materialul cu care a fost facuta. Un polistiren extrudat 5 cm poate sa reziste mai mult timp decat un polistiren expandat, care nu are proprietati excelente. Cei care au locuinte izolate cu polistiren expandat ajung sa sufere destul de mult din cauza umiditatii excesive si sa cheltuiasca bani seriosi cu incalzirea.

De asemenea, trebuie sa fie verificat pe unde se pierde caldura. Pentru asta, trebuie sa se urmareasca urmatoarele elemente:

Tavanul. Un tavan neizolat poate pierde pana la 35% caldura. Pentru o izolare corecta, tavanul trebuie sa fie placat cu polistiren extrudat Apla, construit in asa fel incat sa aiba proprietati cat mai atractive.

Pardoseala. Prin pardoseala se poate pierde, de asemenea, pana la 20% din caldura. De regula, pardoseala este izolata, insa izolatia poate sa fie montata gresit si sa apara zone in care apar pierderi.

Peretii. Prin pereti si prin suprafetele vitrate se pierde, de asemenea, foarte multa caldura si este bine sa se verifice cu atentie modul in care este realizata izolatia.

Care sunt cele mai bune materiale pentru termoizolare?

Nu doar materialul folosit pentru izolare este important, ci si materialul folosit pentru constructie. Spre exemplu, lemnul are o capacitate foarte buna de a tine departe temperaturile extreme, insa se comporta foarte bine si blocurile ceramice, caramida sau chiar BCA-ul.

In ceea ce priveste materialele folosite la stratul de izolatie, trebuie sa se verifice valoarea R a materialului. Aceasta indica rezistenta la transferul de caldura prin conductie. Cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat capacitatea de a izola este mai mare.

Care sunt principalele materiale cu care se face termoizolarea?

  • Polistirenul. Fie ca este extrudat sau expandat, acesta este popular pentru pretul pe care il asigura;
  • Vata minerala. Este un alt material extrem de eficient, fara costuri mari;
  • Spuma poliuretanica. Este o alternativa foarte buna la polistiren si asigura inclusiv o izolare fonica foarte buna.
  • Celuloza. Este un material ceva mai costisitor, insa este si mai eficient pe termen lung si foarte lung.

Articol preluat de pe http://revistaiuventa.blogspot.com click aici link la articolul inițial.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0

Niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close